12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemiz Pozantı’da da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı gerçekleştirildi.

Anma programı 12 Mart Salı günü Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk İmam Hatip Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Anma Programına; Kaymakam Fatih Karamahmut, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kutay Umur, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Öztürk, Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Nuri Dilek, Emnyet Müdürü Kahraman Özkeskin, Kurum Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Sultan Gündüz’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla devam etti.

Programda 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ile ilgili sinevizyon gösterisi izletildi. Akabinde ilçe genelinde öğrenciler arasında yapılan İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan Zafer Sabancı Anadolu Lisesi öğrencisi İbrahim Ergin İstiklal Marşını tekrar okudu. Salonda bulunan davetliler tarafından büyük alkış aldı.

Daha sonra diğer öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi, müzik sunumu ve şiirler okunduktan sonra anma programı sona erdi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*